Friday, January 11, 2013

kupnja stana zagreb novogradnja lanište kupnja stanova zagreb

novogradnja lanište

Kupovati stana veliki je pothvat financijski u životu koji dođe 100 tisuća dollara kupnja stana, što je to 150 plaća i dvanaest godina života O zalogaju takvom dobro treba promisliti i pažljivo to napraviti Za razgledavanju stana dovedite kvalificiranu osobu koji će ocijeniti kvalitetu Pripazite da ne padnete u zamku preuređenja koji pri samom početku može izgledati jednostavno i jako brzo No, recimo, ako u kupatilu sanitarije mijenjate sigurno morati ćete mijenjati i pločice ako mijenjate električne instalacije to je puno razbijanja zidova koje zakrpati trebai bojati ponovnoPri odabiru stana je važno raspitati se i kakvi su susjedijer ste svi vlasnici zgrade koju čuvati treba i dijelite svi prostore zajedničke Uz sve to nekulturni glasni ali i prljavi susjedi zagorčavat život će vam Postoji li šansa da bi mogao stan bračna stečevina biti ali je upisan kao vlasništvo samo jednog druga bračnog nabaviti je dobro suglasnost za prodaju ali i od osobe koja bila je prodavateljev bračni drug u vrijeme kad stekao je stan taj Ako papiri su čisti i stan je to koji jako želite sklapate predugovor s kojim u banku po kredit idete Na dan potpisa predugovora obavezno je izvaditi ZK novi izvadak i obavezno provjeriti je li u međuvremenu stiglo do kakvih promjena. Bankarski kreditUvjeti kreditase razlikuju od banke do druge banke a ovise o tvrtki u kojoj radite jer imaju neke ugovore prave sa bankama i kao o prodavatelju stana opet jer različite banke imaju sa investitorima projekte čije prate dogovore posebne o kreditiranju kupaca Druge su banke postrožile sada uvjete kreditiranja pa traže da nekretnina bude od iznosa kredita vrednija što znači darazliku trebatedati u gotoviniili hipoteku upisati na neku drugu nekretninu vredniju U periodu od mjesec dana mora kupacugovor prijaviti Poreznoj upravi mjestu prema nekretnina gdje se nalazi Porez na promet pet posto je nekretninama Dugačka je lista od oslobođenja poreza plaćanja Potrošači npr.nekretnine prve koji rješavaju stambeni svoj problem porez ne plaćaju nekretnina promet do određene veličine stana o broju što ovisičlanova domaćinstva Upisivanje vlasništva U gruntovnici treba predatiprijedlog prava vlasništva za upis uplatiti dvjesto pedeset kuna kopiju domovnice priložiti ugovor kupoprodajni i izjavu tabularnu Tu svu proceduru možete, naravno i da izbjegnete ako posao za kupnje stana angažirate profesionalce Sve više agencija za nekretnine nudi klijentima uslugu rješavanja papira potpunu pa i za stanove koje nemaju u svojoj ponudi a uslugu takvu naplaćuju prema dogovoru Pomoć pravnu preporučljivo je zatražiti prije bilo kakvog dokumenta potpisivanja U novijim zgradamatreba obaveznodobro provjeriti kakva je predviđena gradnja GUP-om da se dogodilo ne bi da stan kupite sa savršenim pogledom a za neko vrijeme vam ispred prozora nikne nova zgrada Kad je riječ o kvaliteti u stanu opreme je najbolje u razgledavanje povesti kvalificiranu osobu koja znati će je procijeniti.

2 comments:

  1. Slažem se sa svime. I ja sam u potrazi za stanom i to nije nimalo lak posao. Pronaći pravi stan , na dobroj lokaciji, sa svim papirima..uh.. Mislim da je najisplativije uzeti novogradnju, jer tu znam da mogu biti mirna da su instalacije nove i da nemam dodatna ulaganja. Imam prijateljicu koja ima divan stan u centru grada u Osijeku i njoj su prije nekoliko godina izgradili zgradu odmah do njezine, zaklonili joj pogled na cijeli grad ( a živi na zadnjem katu), i naravno da joj je pala vrijednost stana i ona tu nemože ništa. Tako da ova provjera s predviđenom gradnjom s GUP-om je jedna od prvih stvari koje bi trebali pregledati.

    ReplyDelete
  2. Pozdravljeni, iščete posojilo z nizkimi obrestmi, ki ga potrebujete za posojilo, da bi začeli svoje podjetje, ste videli pravo podjetje z našim podjetjem, s katerim lahko brezplačno dobite posojilo, nam prijazno nam pošljete na {loanforallservice @ gmail. com} ali whatsapp nam na + 1 443 281 3404

    ReplyDelete